Julklappar

Idag köpte jag de allra sista julklapparna. Sen har jag har kommit på att det inte är bra att köpa julklapparna alldeles för tidigt. Då slutar det med att man bara köper fler och fler. Jag vet inte hur många jag är uppe i nu men det ligger nog runt en femtio stycken..!

Fast jag är nog sån som tycker det är roligare att ge än att få, vad föredrar ni?


Det börjar dra ihop sig...

Jag jobbar och står i fortfarande och nu när julen snart står vid dörren börjar ångesten komma. Jag har inte riktigt haft tid att känna någon julkänsla, jag har inte haft tid att se något på julkalenderna och jag har inte haft tid till mín julblogg som jag så länge sett fram mot att få skriva i tidigare under året. Förra året gick jag i skolan och även om man tyckte att det var jobbigt då, så kan jag sakna det nu. Jag tog studenten i sommras och efter det var det som helt nytt liv öppnades upp. Ett vuxenliv. Nu vet jag vad föräldrarna menar när de säger att de inte har tid eller ork och jag tycker att dem är värda en eloge för allt det som dem hinner fixa under julen. Jag är bara glad att jag har hunnit med alla julklapparna!

Så här blev det förresten med min nya stjärna:


tillbaks igen

Efter en alldeles för lång paus är jag äntligen tillbaka. Eller paus och paus, jag har jobbat hela tiden och inte haft en sekund över åt annat känns det som. Dock har jag hunnit med lite julaktiviteter så som julbak, handlat de sista julklapparna (det blev nog runt en trettio stycken!) julpysslat och huggt julgran. Hur gör n förresten? Hugger ni er egen gran eller går ni  till närmaste parkeringsplats/torg och köper en? Kanske har ni plastgran? Vi köper vår på ett torg här i staden men min pojkväns familj har i åkt till samma bonde i snart tjugo år för att hugga gran. Och jag förstå varför samtidigt som jag tycker att de snyggaste granarna antagligen redan är nerhuggna och finns till försäljning.

Ikväll har jag varit och julpysslat och byggt ett pepparkakshus. Mitt pyssel bestod av ett upponer silverfat med ljus och två miniatyrfigurer av mina chefer som jag ska ge till dem imorgon. Jag ska ta ett foto med min mobil ska ni få se hur snyggt det blev!

Ja då börjar det närma sig jul med storm steg, snart är det dags! Och jag som inte fått någon riktig julkänsla ännu...

Mjau

Igår bakade jag lussekatter för hela slanten med min lillasyster. 75 stycken kom vi upp i och det hade säkert blivit ännu fler om vi kunnat hålla oss bort från degen, men den är ju så god! På lördag kommer min pojkvän hit och hjälper till att baka pepparkakor. Det har blivit lite av en tradition faktiskt men grejen är att vi aldrig orkar baka klart. Efter en 50 stycken var tröttnar man och får lust att göra nånting annat men i år ska jag faktiskt försöka göra färdigt allihop på en gång. Jag tänkte lägga upp en bild på hur fina lussekatterna blev men min jag hittar inte sladden till datorn.

Nu ska jag se på Kalle och Choklad fabriken. Av någon konstig anledning påminner den mig så mycket om julen. Om jag inte minns fel visade dem den på kanal fem på julafton för några år sedan, dock i orginalverisionen men ändå. 

Idag är det exakt 2 veckor kvar till julafton!


Favorit i repris

Nu har vi införskaffat skånsk senap till julafton och varje gång jag öppnar kylen känner jag hur det vattnas i munnen. Skånsk senap på en bit rund julost, åh vad gott!Julstjärnan är min!

Idag har jag faktiskt köpt min älskade julstjärna men jag tänkte vänta tills jag städat oxå innan jag visar er hur det blev. Dessutom visade det sig att det lönar sig att vänta ibland. Nu var den femtio kronor billigare än den var för några veckor sedan. På lördag ska jag åka iväg på ännu en shoppingrunda för att se om jag hittar några fler spännande julklappar, hittils har jag införskaffat sexton stycken men jag har en del kvar. Sen såg jag idag när jag var på Bauhaus att dem hade ett stort sortiment med julgranskulor till ett bra pris så jag tänkte köpa ett sånt rör med kulor i guld till basen, sen kan man ju blanda i lite dyrare och roligare varianter i det. Stjärnan har jag redan köpt! Det roliga var att jag hittade en guldig stjärna på Åhlens som jag tyckte var super fin för 99 kr, men jag tänkte att jag skulle vänta lite och sen hittade jag en som nästan var exakt likadan inne på Tiger för 25 krornor. Snacka om klipp.

Visst är det svårt att få fönsterstjärnorna att hänga rakt?! Jag var nära på att ge upp ett tag.

Låt Julstöket börja!

Så här ett par dagar in i december börjar julen dra igång på riktigt. Snart är det dags för peppar- och lussekattsbakandet, vitkålen ska stekas och tar en hel kväll på sig för att förvandlas till brunkål, gröten ska kokas, fisken lutas och köttbullarna rullas. Sen har vi ju allt julpyntet som ska tas fram och om jag ska vara ärlig så saknar mitt rum allt vad julpynt heter för tillfället. Jag har inte haft tid eftersom jag jobbar heltid nu i december, och innan man kan pynta måste ju rummet städas och fönstret putsas så ja, det är väll bara att sätta igång. Jag ska försöka få så mycket som möjligt gjort ikväll och imorgonkväll för hela helgen är uppbokad av biobesök, fest och julklappshandling. När allt är klart får ni bildbevis!

1 december

Äntligen, äntligen december! Det var så fint ikväll när jag körde hem från jobbet med alla ljusstakar och stjärnor som lyste upp i fönsterrutorna. December är årets mysigaste månad utan tvekan! En sorlig sak däremot var att jag missade första avsnittet av årets julkalender på svt! Och jag tror dessvärre att jag kommer missa det mesta eftersom mina arbetstider sträcker sig från morgon till kväll. Men ni som sett den kan väll berätta! Verkar den bra? Efter vad jag har läst verkar det inte som att den är något i min smak, jag tyckte att den verkade vara mer som ett vanligt barnprogram än en julkalender.. 

Eftersom min lillasyster är laktosintolerant har vi inte fårr några chokladkalendrar i år utan istället den godisklalendern från Haribo. Idag fick jag en liten påse med gelénallar, spännande grejer det här.RSS 2.0