Utmaningen

Utmanad

Jag blev utmanad av Juleljus och Mychristmas.

Blossa eller någon annan glögg?
Jag är inte så förtjust i glögg om jag ska vara ärlig men jag brukar försöka tvinga det i mig eftersom det luktar så himla gott och juligt.

Hackade eller hela nötter?
Hela! Jag älskar nötter i alla smaker.

Adventsljusstake eller stjärna i fönstret?
Adventsljustake i köket känns ju som ett måste men i de övriga rummen föredrar jag moderna stjärnor.

Grön eller vit mossa?
Vit i adventsljusstaken och grön i de juliga blomstergrupperna.

Riktig gran eller plast?
Visst är det jobbigt med alla barr men utan en riktig gran får jag ingen riktig julstämning.

Lussekatter med eller utan saffran?
Utan saffran så är det ju bara vanliga bullar. Med saffran!


Lussekatter med eller utan russin?
Med russin! Förra året tappade vi russinpaketet över hela degen och istället för att plocka bort dem, knådade vi in dem i degen. Mums!

Julen vill jag läsa om i...
Hemmets juljournal men jag kollar hellre på filmer så som Sunes jul, Astrid Lindgrens jul m.m för att komma i riktig stämning.

Julgröten äter jag helst med...
En liter saftsoppa, minst!

Köttbullar eller prinskorv?
Inget av det detta året. I år blir det vegetariskt.

Vitt eller rött när jag dekorerar?
Det var svårt. Jag föredrar rött men vitt är så vackert.Eftersom jag inte varit vid datorn på ett tag så tror jag nästan att den här utmaningen har nått mig sist, men om det är någon som vill ge sig på den så är ni utmanade!  


En köttfri jul

Nu när julen närmar sig sakta men säkert är det dags att börja planera och jag älskar att planera! Jag har i veckor gått och tjatat på mina föräldrar om det inte är dags att börja prata med släkten om vem som ska fira jul med vem och hos vem vi ska vara på julafton. Men eftersom jag har inte så mycket att säga till om i den diskussionen är det är lika bra att jag ägnar mig åt mina egna dilemman. I mars detta året slutade jag nämligen att äta kött av en rad olika anledningar och nu börjar ångesten om vad jag ska äta på julafton att göra sig påmind. Vad är en jul utan pappas köttbullar och dom läckra prinskorvarna liksom? Men jag har bestämt mig för att inte ge vika, jag får hitta andra alternativ helt enkelt, frågan är bara vad? Jag äter fortfarande fisk, dricker mjölk och äter ägg så jag kallar inte mig själv för vegetarian, jag äter inte kött från däggdjur bara. Men sen tycker jag inte om varken sill eller lutfisk och Janssons frestelse finns inte ens med på kartan så ja, ni förstår kanske mitt problem.

Finns det någon som har något tips på vad man kan äta istället och samtidigt kunna behålla känslan av att det är julmat? Vad är eran favorit på julbordet?


Slipp disken

Nu har jag skapat en ny design som känns lite mysigare än den förra.

Jag vill passa på att tipsa om ett par shotglas jag hittade på Coolstuff.se som är gjorda av polkagris! Jag tyckte att deras "drick spriten, ät glaset" lät festligt och dessutom var de rätt snygga så jag tror nog att jag kommer beställa ett par.

Endast 49kr/par


För kallt för min smak

Som ni kanske redan vet heter årets julkollektion hos Ikea "KALLT" och är skapad av fem svenska designers. Själv blev jag tyvärr inte så imponerad av utbudet som känns lite för platt och enformigt. Jag hade helt enkelt förväntat mig mer, men visst finns det några enstaka guldglimtar:


  

En sak jag la märke till var att färgen orange återkom i många av dekorationerna och den färgen är än så länge inget jag förknippar med julen eller vad tycker ni?

Här är exempel på dekorationer som inte föll mig i smaken men som kanske kan glädja någon annan:


    

Vill ni se mer av kollektionen behöver ni bara klicka HÄR.

Dax att köpa Jultextilier?

Nu börjar det bli hög tid att tänka på julgardiner och liknande. Visst är det bra om man kan ha samma som man hade i fjol men om man har flyttat eller helt enkelt tröttnat på de gamla har Jotex ett bra utbud med fina tyger. Eftersom jag bor hemma har jag inte det nöjet att kunna välja gardiner men titta kan man ju alltid. Här kommer några favoriter:

  

Själv tycker jag att julgardiner helst ska vara röda för att man ska få fram den rätta stämningen, vad tycker ni?

Istället för gardiner beställde jag det här påslakanet och örngottet för endast 49.90!


Inget lätt beslut

Idag när jag var inne i en mataffär såg jag en hel pall med julmust! Ingen älskar julmust så mycket som jag gör, det är den enda läsk jag dricker. Trots det lämnade jag efter många omständigheter affären utan någon julmust av den enkla anledningen att det för tidigt att dricka det i oktober... Ge mig december snabbt, jag vet inte hur länge jag kan stå emot!När karusellerna sover

Gårdagen spenderade jag med att se på några avsnitt av julkalendern från 1998: När karusellerna sover. Själv blev jag rätt förvånad när jag såg att det var tio år sedan den gick på tv, gud vad tiden går! Om du har lust att se ett avsnitt eller kanske hela serien så finns det en rar människa som har lagt in alla avsnitten på Youtube. Jag bjuder på en förhandstitt av det första:


Snart...

Nu dröjer det inte länge innan man kan gå och frossa i tomtar och glitter. I fredags åkte jag till ÖB av en slump och såg att dem redan hade tagit fram sina julsaker! Åh, nu längtar jag till att Åhlens gör samma sak och till att alla köpcentrum börjar pynta med gigantiska granar och mekaniska nissar.RSS 2.0