Första advent i Ullared

Igår var jag i Ullared och efter det var jag så trött att jag somnade direkt när jag kom hem. Sen var det ju första advent också och som ni kanske förstår så missade jag julskyltningen men jag fyndade en massa fina julsaker på Gekås istället.



Stjärnan är uppe!




Anna Anka vs. Kalle Anka

Ni har väll inte missat att Tv3 bestämt sig för att låta Anna Anka utmana allas våran Kalle Anka klockan 3 på självaste julafton? Jag är ett stort Anna Anka-fan (så länge man tar henne med en rejäl nypa salt) men Kalle kan jag bara inte byta ut. Sen har jag en stark känsla av att Annas program kommer sändas i repris också.


 VS.

Vilken Anka väljer ni?

- Programserien kommer att sändas veckan innan jul med premiär 19 december - och kvällen innan julafton blir det uppesittarkväll. På julafton kommer vi med glimten i ögat ge Kalle Anka en match då vi sänder sista avsnittet vid klockan tre, säger Anders Knave.

Läs hela atikeln HÄR!

Julkalender-debatt

Man ska inte gnälla, jag vet. Men jag tänkte att vi åtminstonde kunde informera SVT om att vi är lite missnöjda och förhoppningsvis få höra deras tankar/åsikter. De flesta verkar ju vara rörande överrens om att vi inte haft en riktig julkalender på ett bra tag vilket jag tycker är synd.



Jag syftar på det HÄR inlägget.




Glöggpremiär

Jag kunde inte hålla mig till första advent. Idag värmde jag upp årets första glögg och satte mig med en tjock filt i soffan tillsammans med julnummret av Hus & Hem. Nu längtar jag till fredag, då blir det julstädning och sen ska julsakerna äntligen upp!



Aldrig för stor för chokladkalendern

När jag var liten fick jag och min lillebror varsin chokladkalender. När det bara gått ett par dagar in i december kunde jag inte stilla varken nyfikenheten eller sötsuget längre så jag bestämde mig för att fuska lite grann. För att inte jag skulle få skulden och för att inte min egen kalender skulle ta slut gav jag mig på min lillebrors. Jag öppnade en lucka där nere sedan skakade jag paket hårt för att så många chokladbitar som möjligt skulle kasa ner och ut genom luckan. På något vänster lyckades jag ganska bra och chokladbitarna föll likt snöflingor. Det hela slutade med att mamma körde tillbaka till affären och fick en ny chokladkalender för jag var ju såklart oskyldig och min lillebror var för liten för att ens förstå hur man öppnade luckorna.






Mer om årets julkalender!

Jag fick frågan för ett par veckor sedan om jag inte kunde berätta mer om den kommande julkalender. Just då fanns det inte så mycket att berätta men nu har SVT läckt ut med lite mer information och jag måste nästan säga att jag är beredd att ändra åsikt. Det här kanske kan fungera trots allt, vad tror ni?

Superhjältar, superskurkar, äventyr, humor och massor av musik - det är ingredienser i årets julkalender: Superhjältejul. Superhjältarna är Supersnällasilversara och Stålhenrik, och superskurkarna är många och otäckt påhittiga för att göra livet surt för jordens barn. Huvudrollerna spelas av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl. I rollen som superskurkarnas superskurk möter tittarna ingen mindre än Eva Rydberg. För regi svarar Carl Englén.

Supersnällasilversara och Stålhenrik har blivit pensionärer och bor på en pensionärsplanet i rymden som heter Julstjärnan. Där är det alltid jul! En dag kommer deras barnbarn Vega och Nova på besök och Stålhenrik tar tillfället i akt att berätta om sitt och Supersnällasilversaras första äventyr tillsammans. Äventyret då de besegrade bov efter bov och hjälpte massor av barn i nöd.

Det första äventyret berodde egentligen på superskurken Gjerta. Hon var slug och tog över Barnverket på jorden, som har till uppgift att ordna det bra för barnen. Gjertas plan var att ta bort skrattet från alla barn. Det gjorde hon genom att skicka ut sina skurkar att förstöra för barnen på olika raffinerade, sätt.

Samtidigt händer det mystiska saker på julstjärnan, något som bara Vega och Nova lägger märke till. Men det bor ju bara pensionerade superhjältar på julstjärnan, inga skurkar så långt ögat kan se! Vega och Nova fortsätter att träna på sina superkrafter och hoppas på ett eget äventyr



Resultatet återstår att se den 1 december 07.15 eller 18.45 på Svt 1.


Årets julvärd 2009

I år blir det nyhetsankaret Lisbeth Åkerman som presenterar Kalle och hans vänner för oss klockan tre på julafton! Jag tror säkert att det kan fungera bara det inte låter alldeles för inövat som det lätt kan göra på nyheterna. Skämtosido, jag tror att hon kommer göra ett jättebra jobb men hade jag fått välja hade jag gärna sett Fredrik Wikingsson i rutan!




Vem hade ni velat se tända det vita ljuset strax innan Kalle Anka börjar?

...

Nu har jag gått med i Julbloggar.se. Det kanske var på tiden...


Vad vore julen utan julmust...

Jag antar att ni redan har hört om den rådande bristen på 33 cl glasflaskor som främst ska användas till julmust? Om inte kan ni läsa artikeln HÄR! När jag var inne och läste på Aftonbladets hemsida hittade jag den här undersökningen som visar att nästan 75 % vill dricka julmust till julbordet så se till att panta! :)




Glöggen heter Blossa

Kolla här vad jag hittade i köket! Oj, oj, oj. Im so excited!


Årets julklapp 2009

Och årets julklapp blev *trumvirvel* spikmattan! Med motivation om att hälsa och välbefinnande är något som hamnar allt mer i fokus kliver spikmattan in som den trendigaste symbolen. Är jag den enda som fortfarande inte  har en sådan tro?



Det mystiska försvinnandet av pepparkaksdegen

Den här julkalendern får mig fortfarande att skratta så att tårarna rinner. Jag har den på dvd och funderar på att se ett avsnitt om dagen fram till jul och låtsas att Svt varit så smarta att det var deras idé att sända den i repris.



"Det här kommer Håkan och få faan för förstår ni"

Hej igen tomten...

Jag blir alltid lika nollställd varje gång någon frågar mig vad jag önskar mig i julklapp och har man en stor släkt kan den frågan poppa upp väldigt många gånger innan jul.

Idag hittade jag en jättebra sida som jag måste tipsa er om! Det är hur lätt som helst, man skriver vad man önskar sig sen kan man klicka på varje sak för att fylla i mer information som till exempel prisgrupp och kategori. Därefter är det bara till att skicka den till familj, släkt och vänner.

Underlättar både för en själv och för andra.



Gör din egen önskelista HÄR.

Med smak av jul

Förra året provade jag Tehuset Javas lussete och det var så gott att jag var tvungen att köpa mer och ge bort i julklapp. I år har jag tänkt prova de tre andra smakerna som också ingår i kategorin jul.





1. Lussete har smak av saffran, apelsin och chili. Kombinationen av smakerna ger både hetta och friskhet till denna lyckliga blandning.
 
2.
Glöggte är en ny blandning med betydligt mer smak av glögg.

3. Rött julte är en välbalanserad blandning till grunden av Rooibos, kanel, kardemumma, svartpeppar, rosépeppar och apelsin.

4. Svart julte kommer från Kina och är en välkomponerad blandning av kanel, kardemumma, mandel, svartpeppar och ginseng.


För att komma till Tehuset Javas webshop, klicka HÄR!


Lek & Lär

Roliga julpussel med tre olika recept; glögg, julgröt och pepparkaka.



Finns bland annat hos Happystore för 39:-

"Gilla julen"

Idag har jag varit på världens grönaste Ikea som det så snyggt står på papperskassarna. Juldekorationerna fanns som vanligt att hitta precis vid början av tag-själv-lagret. Tyvärr blev jag inte mer imponerad detta året än jag vad jag blev förra året.

Några nyheter:

 

Klicka HÄR för att komma direkt till Ikeas juldekorationer.

Julkänsla

Idag har jag faktiskt tjuvstartat lite grann med julmust, pepparkakor, clementiner och It's the most wonderful time of the year. Åh så mysigt. Var inne i stan en runda också och nu börjar julsakerna ta över hyllorna på allvar.

Kom och tänka på det här med julmusik tidigare. Jag har verkligen fastnat för dem gamla klassikerna och på min toplista finns bland annat Bing Crosbys White christmas, Elvis Presleys Blue christmas, Dean Martins Let it snow, let it snow, let it snow och Nat King Coles Frosty the snow man. Av någon anledning tycker jag att de äldre låtarna med lite brus och sprak i ger den bästa stämningen.

Gärna tillsammans med en kopp varm glögg, doften av nejlikor och levande ljus.


Har ni fått någon snö än?

Idag gick det rykte på jobb om att det snöade ute men när jag väl slutade vid halv nio var det till min stora besvikelse bara regn som föll från himlen.

När snön bestämt sig för att stanna borde jag skaffa mig en sno-baller. Anar ni vilken bra uppfinning det är?! Snacka om att bli kung i snöbollskrig och vilka snölyktor jag kunde ha gjort...


 

Sno-Ballern finns hos CoolStuff och kostar 149:-


A christmas carol

Den 6 november har Walt Disneys nya verision av Charles Dickens klassiker En julsaga biopremiär. Med röster från bland andra Jim Carrey har regissören Robert Zemeckis (Polarexpressen och Tillbaka till framtiden) säkerligen lyckats igen!

Handling:
Scrooge bryr sig bara om pengar och bryr sig inte om människorna omkring honom. Natten före julafton blir han varnad av spöken för att fortsätta sitt själviska liv. Vålnaderna tar Scrooge på en resa genom livet. Till slut tvingas Scrooge att välja om han ska börja bjuda på sig själv eller om han ska dömas till ensamhet och bli bortglömd.

Se trailern här:


En julig smakupplevelse

Mmm, har precis frossat i Marabous nyhet Vinter och jag gillar det! Med ingredienser som kardemumma, nejlika, peppar, ingefära och kanel får den en smak som är väldigt nära pepparkaka. Underbart!


Jag ger den fyra av fem julgranskulor:

 


Julkalender?

Oj vilken het debatt det börjat bli angående årets julkalender! Självklart håller jag med er. Julkalendern borde vara mer traditionell och innhålla mer jul än den gjort det senaste åren. Minns ni julkalendern Allrams höjdarpaket som gick 2004? Jag trodde först att det var ett skämt. Visst att det kanske är bra barnprogram men det känns som att skillnaden mellan vanliga barnprogram och julkalendern borde vara betydligt större!  

  • 1995 - Jul i Kapernaum
  • 1996 - Mysteriet på Greveholm
  • 1997 - Pelle Svanslös
  • 1998 - När karusellerna sover
  • 1999 - Julens hjältar
  • 2000 - Ronny & Julia
  • 2001 - Kaspar i Nudådalen
  • 2002 - Dieselråttor & sjömansmöss
  • 2003 - Håkan Bråkan
  • 2004 - Allrams höjdarpaket
  • 2005 - En decemberdröm
  • 2006 - LasseMajas Detektivbyrå
  • 2007 - En riktig jul
  • 2008 - Skägget i brevlådan
  • 2009 - Supersnälla Silversara och Stålhenriks jul

  • Med eventuellt undantag för Kaspar i Nudådalen 2001 känns det som att det var ganska exakt tio år sedan vi hade en riktig julkalender. Vad tycker ni?



    RSS 2.0