Redo för första advent!

Traditionell jul med hundra porselintomtar och röda elljusstakar med gröna maschetter i all ära men när det gäller inredning är jag noga med vad jag väljer. Har inrett min lägenhet med 50-tals retroanda och så får det förbli.Min adventsljusstake, fyndad på Emmaus för tio kronor, fylld med lite julgransdekor från förra året.Den där oskrivna regeln om att adventsljusstakar ska vara rektangulära och innehålla vit mossa och små gifitiga flugsvampar(?) väljer jag alltså att ignorera. Gillar även den där nya flugan med blockljus och små siffror att fästa mitt på ljusen men det är roligare att ha något som inte alla har, tycker jag.

Ett steg närmare jul...Jag hoppas att mina grannar har lite överseende. Hehe.
Årets julklapp -11

Nej, till Action Aid's besvikelse blev det ingen get i år heller. Årets julklapp blev som bekant "matkassen" som man enkelt kan klicka hem från nätet. Själv har jag aldrig provat, jag ser faktiskt veckohandeln som ett nöje (till man närmar sig den långa kassakön...) men jag har vänner som testat och verkligen gillar bekvämligheten.

Har tjuvstartat lite på LCHF som jag tänkte köra på till punkt och pricka efter nyår. Jo den där har vi väl hört förut... Hur som helst, samlade ihop alla kolhydratbomber och gjorde en egen matkasse som jag ska ge bort till en vän.


It's beginning to look alot like christmas

Julfilen med smak av pepparkaka är tillbaka!Och på tal om pepparkakor...Tänk att kombinationen av pepparkaka och ädelost kan vara så lyckad!

Tjuvstart

Man kan ju inte tacka nej när det bjuds på lussekatter! Det här året ska jag försöka mig på att baka egna med extra mycket saffran och russin. Åh, så gott det kommer lukta (och smaka!). 


GLÖGG!Gårdagens fynd: Ett nytt glögg-set som bara väntar på att fyllas med saftglögg, årgångsglöggen med kaffesmak och så lite russin och mandel såklart. 

 

Trettio dagar till jul!

1 november 2011. Och det har minst sagt hänt en del sen sist. Jag har bland annat köpt en egen lägenhet som om bara en månad ska få sig en rejäl dos av modern julanda. Dessutom ska jag ha en riktig gran som inte ska vara många centimeter från mitt tre meter långa tak!Julmust i korgen. När jag bodde hemma fanns det en oskriven regel om att spara på allt juligt till december månad. Nu bor jag ensam och gör precis som jag vill. Vem ska stoppa mig?Förstår ni storleken på den här julstjärnan? Den kommer ta upp hela mitt vardagsrumfönster och jag vill sätta upp den nu! Får jag? Får jag? Hittade även söta bordstabletter i tyg från Noble house. Okej, trettio dagar kvar!

RSS 2.0