Mer om årets julkalender!

Jag fick frågan för ett par veckor sedan om jag inte kunde berätta mer om den kommande julkalender. Just då fanns det inte så mycket att berätta men nu har SVT läckt ut med lite mer information och jag måste nästan säga att jag är beredd att ändra åsikt. Det här kanske kan fungera trots allt, vad tror ni?

Superhjältar, superskurkar, äventyr, humor och massor av musik - det är ingredienser i årets julkalender: Superhjältejul. Superhjältarna är Supersnällasilversara och Stålhenrik, och superskurkarna är många och otäckt påhittiga för att göra livet surt för jordens barn. Huvudrollerna spelas av Sara Edwardsson och Henrik Ståhl. I rollen som superskurkarnas superskurk möter tittarna ingen mindre än Eva Rydberg. För regi svarar Carl Englén.

Supersnällasilversara och Stålhenrik har blivit pensionärer och bor på en pensionärsplanet i rymden som heter Julstjärnan. Där är det alltid jul! En dag kommer deras barnbarn Vega och Nova på besök och Stålhenrik tar tillfället i akt att berätta om sitt och Supersnällasilversaras första äventyr tillsammans. Äventyret då de besegrade bov efter bov och hjälpte massor av barn i nöd.

Det första äventyret berodde egentligen på superskurken Gjerta. Hon var slug och tog över Barnverket på jorden, som har till uppgift att ordna det bra för barnen. Gjertas plan var att ta bort skrattet från alla barn. Det gjorde hon genom att skicka ut sina skurkar att förstöra för barnen på olika raffinerade, sätt.

Samtidigt händer det mystiska saker på julstjärnan, något som bara Vega och Nova lägger märke till. Men det bor ju bara pensionerade superhjältar på julstjärnan, inga skurkar så långt ögat kan se! Vega och Nova fortsätter att träna på sina superkrafter och hoppas på ett eget äventyr



Resultatet återstår att se den 1 december 07.15 eller 18.45 på Svt 1.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0