Jul i November

Ett recept som måste provas på till Jul eller Nyår!

GlöggGlass                     
4-6 port.

Det här behöver du:
5 dl starkvinsglögg eller alkoholfri glögg
1 vaniljstång
3 äggulor
3/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
4-6 kanelstänger
3 dl skållad och skalad mandel 

Så här gör du:
Häll glöggen i en kastrull och lägg i vaniljstången, snittad på längden. Låt småkoka i ca 10 minuter.

Vispa under tiden äggulor och socker ljust och poröst.

Plocka bort vaniljstången ur glöggen och vispa ner äggblandningen. Sjud på svag värme under kraftig vispning till en kräm. Den får inte koka!

Ta kastrullen från värmen och låt svalna. Blanda i grädden.

Häll upp krämen i små portionsformar eller plastglas. Ställ in i frysen. När krämen har stelnat något tryck försiktigt ca 1 cm ner en kanelstång i varje form. Låt stelna helt. Beräkna frystiden till ca 3 timmar.

Sätt ugnen på 175 grader och rosta mandeln tills den är gyllenbrun. Eller rosta den i en het torr stekpanna. Finhacka sedan mandeln. Sila bort "pulvret". Låt svalna.

Ta ut formarna ur frysen ca 10 minuter före servering. Doppa snabbt men försiktigt formarna i hett vatten. Dra sedan ut glassen. Rulla glassklubborna i den hackade mandeln och servera direkt.

image42

Kommentarer
Postat av: Hanneles jul

Härligt, vi kan ocå köpa färdig glögglass hod Björnen & Lejonet.

2007-11-11 @ 21:11:50
URL: http://hannelesjul.blogspot.com/
Postat av: Tomtens Dotter

Ser jättegott ut!

2007-11-11 @ 21:17:08
URL: http://tomtensdotter.blogg.se
Postat av: Evasleva

Det låter väldigt spännande!

2007-11-14 @ 16:09:30
URL: http://www.evasleva.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0