Chokladtårta med glögglasyr



Du behöver:

4 stägg
3 dlsocker
125 gsmör
1,5 dlkaffe, starkt
1 dlkakaopulver
2 dlvetemjöl
2 tskbakpulver

Glögglasyr:

2,5 dlflorsocker
75 gsmör
1 stägg
1 dlkakao
3 mskstarkvinsglögg

Garnering:

färska fikon, kumquat

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (24 cm).
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och blanda det med kaffe och kakao.
4. Blanda ner den kalla smälta smörblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Rör till jämn smet. Häll det i formen och grädda ca 40 minuter på nedersta falsen.
5. Blanda samman samtliga ingredienser till glasyren. Vispa den smidig med en elvisp.
6. När kakan är färdiggräddad och kall, lägg den på ett tårtfat. Bred glasyren på hela kakan. Garnera med fikon i klyftor och skivad kumquat.


Ett recept från:
Allt om mat


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0